• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Режим роботи закладу

Про режим роботи школи та правила внутрішнього трудового розпорядку дня

На підставі рішення зборів трудового колективу школи від 28 .08. 2020 року «Про затвердження правил внутрішнього трудового розпорядку для шкільного колективу» та для чіткої організації праці учителів та учнів :

Обов’язковим є виконання Правил внутрішнього трудового розпорядку для шкільного колективу для всіх педагогічних, допоміжних та технічних працівників школи.

Встановити з 01 вересня 2021 року такий режим роботи школи:

Заняття розпочати о 8:00

Вхід учнів в приміщення школи о 7 год. 40 хв.

Робота спортивних секцій, гуртків, кабінету інформатики, майстерні допускається тільки за розкладом, затвердженим директором школи.

Проведення позакласних заходів проводиться згідно з планом, затвердженим директором. Гурткові заняття, спортивні секції, робота кабінету інформатики, навчальної майстерні і т.п., а також перебування учителів, співробітників і учнів в приміщенні школи дозволяється тільки до 21 години (крім чергової техпрацівниці, яка здає школу сторожеві).

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор НВК імені Костянтина Могилка

Мазур С.Г.________________

01.09.2021 року


Протиепідемічні заходи у НВК імені Костянтина Могилка на період карантину у зв'язкуз поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) у навчальному 2020-2021 році НВК імені Костянтина Могилка здійснює свою діяльність з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів (далі - заходи), спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (СОVID-19).

1. Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на керівника закладу освіти – Мазур Світлану Григорівну.

2. Керівник та медична сестра Матусар Неля Казимирівна забезпечують:

· щоденний контроль за виконанням заходів;

· проведення роз'яснювальної роботи з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (СОVID-19) серед персоналу або здобувачів освіти;

· розробку алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (СОVID-19) серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти;

· недопущення до роботи персоналу, визначеного таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я;

· проведення інструктажу для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (СОVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.

3. Допуск до роботи персоналу школи здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром.

У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °C або із ознаками гострого респіраторного захворювання. такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

При появі підвищеної температури тіла понад 37,2 °C або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, співробітник повідомляє директора школи або заступників директора та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою.

4. Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну - безпосередньо на робочому місці працівника.

Після кожного зняття засобів індивідуального захисту та перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

5. Заступник директора з господарської частини Червона Ірина Григорівна забезпечує:

· організацію централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів;

· проведення навчання працівників щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, контроль за виконанням цих вимог;

· необхідні умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук тощо);

· медичні пункти закладу необхідними засобами та обладнанням (безконтактними термометрами, дезінфекційними, в тому числі антисептичними засобами для обробки рук, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту);

· розміщення інформації (плакатів/банерів) про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю.

6. Директор школи С.Г.Мазур забезпечує:

· обмеження проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях (окрім заходів необхідних для забезпечення функціонування закладів освіти - проведення педагогічних рад, засідань конкурсних комісій, конференцій трудового колективу тощо)

Вимоги щодо організації освітнього процесу

1. Для здобувачів освіти розроблені маршрути руху із залученням всіх можливих входів у приміщення закладу). Так, через центральний вхід (№ І) заходять/виходять учні 1А, 1Б, 2А, 2Г, 11, 3А, 3Б, 3Г, 5Б, 7Б класів; через запасний вхід № 2 (з боку підвалу) дозволений рух учнів 8А, 8Б, 9А, 10А, 10Б, 5А, 5В, 6А, 6В, 7А класів; запасний вхід № 3 призначений для входу/виходу учнів 1В, 1Г, 2Б, 2В, 9Б, 3В, 4А, 4Б, 4В, 6Б, 7В класів. Такий розподіл дозволить запобігти утворенню скупчення учасників освітнього процесу.

2. Забороняється допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.

3. Педагогічний склад закладу освіти перед початком занять проводить опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

У разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти одягають маску, тимчасово ізолюються у спеціально відведеному приміщенні, паралельно інформуються батьки (інші законні представники) та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров'я.

Після вилучення особи з симптомами інфекційної хвороби в приміщенні, де перебувала така особа, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь.

4. Вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов'язковим.

Для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора.

В регіонах, що відносяться до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки.

Багаторазовий захисний щиток використовується та дезінфікується відповідно до інструкції виробника.

5. На всіх входах до закладу організовано місця для обробки рук антисептичними засобами. Місця для обробки рук позначені вказівником, а також наявні правила та необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, тощо).

6. Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами мінімізовано шляхом проведення занять впродовж дня для одного і того ж класу (групи) в одній і тій самій аудиторії (кабінеті), застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.

7. У розкладі занять передбачено можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп (навчання у дві зміни).

8. Забезпечено раціональне використання запасних виходів із закладу освіти,виокремлені зони переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти (І поверх – початкова школа, ІІ поверх – середня та старша школа).

9. За сприятливих умов заняття з окремих предметів проводяться на відкритому повітрі.

10. Якщо регіон буде віднесено до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, класи поділятимуться на дві групи, щоб наповненість класів (груп) не перевищувала 20 осіб. У такому випадку здобувачі освіти навчатимуться день/день.

11. У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного з учнів групи/класу, всі інші учні відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції, та залишаються вдома протягом двох тижнів і автоматично переводяться на дистанціине навчання.

12. Санітарні кімнати забезпеені рідким милом та паперовими рушниками (електросушарками для рук). Використання багаторазових рушників заборонено.

Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є миття рук з милом.

Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку. коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується.

13. Після проведення занять у кінці робочого дня проводяться очищення і дезінфекція поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо).

14. Після кожного навчального заняття проводиться провітрювання впродовж не менше 10 хвилин.

Вимоги до організації харчування

1. Заступником директора з навчально-виховної роботи Шокола Л.М. розробляє графік харчування здобувачів освіти. Так, І-2-і класи харчуються у такий час:

8.45-8.55

13.35-13.45

9.00-9.10

13.50-14.00

9.40-9.50

14.05-14.15

9.55-10.05

14.20-14.30

10.35-10.45

14.35-14.45

10.50-11.00

14.50-15.00

11.05-11.15

15.05-15.15

11.20-11.30

5-7 класи

15.30-15.40

8-11 класи

12.30-12.50

2. Функціонування питних шкільних фонтанчиків на території закладу освіти не дозволяється. Питний режим здобувача освіти організовується з допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини або фасованої питної продукції.

3. При організації харчування відстань між столами становить не менше 1,5 м та розміщуються за столом не більше 4-х осіб.

4. Усі працівники харчоблоку забезпечені засобами індивідуального захисту із розрахунку захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками. Засоби індивідуального захисту є в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну - безпосередньо на робочому місці працівника.

5. Після кожного зняття засобів індивідуального захисту (захисних масок одноразових рукавичок) перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

6. Працівник їдальні, який видає страви або здійснює розрахунок, забезпечений засобами індивідуального захисту: захисною маскою (респіратором), захисними окулярами (захисним щитком), одноразовими рукавичками.

7. При організації харчування забезпечено умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієни - рукомийники, мило рідке, паперові рушники (електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук, тощо.

8. З працівниками харчоблоку проведені навчання щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації.

Вимоги до поводження з використаними засобами індивідуального захисту

1. Заступник директора з господарської частини Червона І.Г. організовує централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, гумові рукавички, захисні щитки), паперових серветок в окремі контейнери/урни (картонні або пластикові), з кришками та поліетиленовими пакетами, наступним чином:

· кількість та об'єм (місткість) контейнерів/урн визначається з розрахунку на кількість відвідувачів закладу освіти, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів;

· контейнери встановлено біля входу в заклад освіти, коридорах та санвузлах;

· поліетиленові пакети з контейнерів, у яких зібрано використані засоби індивідуального захисту (захисні маски. респіратори, гумові рукавички, захисні щитки), замінюються після заповнення або за графіком, щільно зав'язуються та наноситься маркування («використані засоби індивідуального захисту»);

· щоденно здійснюється дезінфекцію контейнерів, картонні контейнери одноразового використання після використання підлягають утилізації.

На головну

Кiлькiсть переглядiв: 1688

Коментарi